In welke moderne producten wordt waterstof toegepast

Waterstof en zuurstof komen samen als water, en water komt weer voor in verschillende voedingsmiddelen. Zoals verschillende drankjes. Haast in alle dranken zit wel water in. Als je op de etiketten kijkt zie overal wel water staan.

 

Is waterstof zeldzaam of juist algemeen?

Waterstof is heel algemeen. In het heelal is overal waterstof te vinden. En hier op aarde komt het voor als verbinding. Als je ook maar ergens waterstof opzoekt kom je op verschillende dingen zoals: auto’s die op waterstof rijden, waterstof in het heelal, waterstof als element in de scheikunde. Zo heb je nog meer dingen van waterstof.

 

Hoe wordt waterstof toegepast in de medicijnwereld.

Waterstof komt niet echt voor in medicijnen. Misschien in medicijnen die wij niet kennen. De verbinding van waterstof en zuurstof ? water wordt vaak gebruikt om de medicijnen in te brengen. Vaak als je een paracetamol in neemt doe je dat met water.

 

Welke functie heeft waterstof in het menselijk lichaam?

In je hele lichaam komt waterstof voor als verbinding met zuurstof. Bij een man bestaat het lichaam voor 63% uit water. En bij een vrouw is dat 52%. Bij wat kleinere kinderen is het 75%. In je spieren zit veel water, het hoeveel heden ligt eraan hoeveel spiermassa hebt. Ook is een water een goed voedingsmiddel in je lichaam.

Water is nodig voor :

-       Het zuiveren van je lichaam en het afvoeren van afvalstoffen.

-       Zorgen dat de circulatie goed blijft.

-       Voor het regelen van de warmte in je lichaam

-       Voor het vervoeren van voedingstoffen, zuurstof, hormonen, vitamines, mineralen, glucose enz.

-       Beschermende functie tegen schokken, voor je hersenen en ruggenmerg

-       Geleider voor het geluid in je oren

-       Functioneert als glijdmiddel in de spieren en gewrichten.

-       Een bouwsteen voor de cellen.

 

Zoals je weet moet je ongeveer 2L water per dag drinken. Je kunt niet lang zonder water. Als je ongeveer vijf dagen zonder water leeft kan je er aan overlijden. Water is namelijk 1 van de belangrijkste voedingsstoffen in je lichaam.

Als je niet genoeg water drinkt krijg je al heel snel verschijnselen van uitdroging. Donkere urine is een van de eerste symptomen. Constipatie (verstopping), een te droge huid, pijnlijke droge lippen, dorst, droge mond, moeilijker ademhalen, koorts en misselijk zijn, zijn ook allemaal symptomen aks je te weinig drinkt. Ook hoofdpijn, maagpijn en rugpijn is een teken van te weinig water.  Zonder voldoende water is het ook moeilijk om afvalstoffen kwijt te raken. Ons lichaam kan zonder vloeistof ook geen zuurstof, voeding en glucose naar cellen transporteren. Zonder water voel je je ook lusteloos en je wordt ook vaker ziek. De hoeveelheid urine neemt af. Ook krijg je spierproblemen. Zonder water vergiftig je je lichaam eigenlijk, want er kunnen geen afvalstoffen worden afgegeven en je gaat water sparen en houdt dus vocht vast. Mensen met overgewicht zijn soms te dik, omdat ze niet genoeg water drinken. Mensen die teveel wegen moeten per 10 kilogram die ze teveel weg ¼ liter extra drinken. Het is belangrijk dat je de hele dag door drinkt en niet op een moment van de dag.

 

Welke plannen zijn er voor waterstof in de toekomst.

De mensen zijn nu al bezig voor een auto op waterstof. Dat zal namelijk voor het milieu veel beter zijn dan het CO². Wetenschappers willen straks ook aardgas vervangen door waterstof.